pátek 17. března 2017

Ever After High Blondie Lockes basic (CZ)



V základní sérii vyšla mezi prvními panenkami z Ever After High i Blondie Lockes, dcera Goldilocks - to je dívka z příběhu "Goldilocks and three bears", což je jedna z nejznámějších a i nejoblíbenějších anglických pohádek. Nicméně vzhledem k tomu, že pohádky, které se tradičně vyprávějí u nás jsou většinou z německého prostředí, mám pocit, že se k nám tahle konkrétní pohádka vůbec nedostala, takže u nás tohle děvče nemá ani jméno. Když už jsem to někde viděla přeložené, tak to byla zcela otrocky "Zlatovláska", což je ovšem nevhodné, protože ta se pak plete s "naší" Zlatovláskou.

Příběh pojednává o děvčátku, které bloudí lesem a najde chaloupku. V té nikdo není a ona tam najde tři misky s kaší - ta jedna je moc horká, ta druhá moc studená a ta třetí je akorát. Pak najde tři postýlky - ta jedna je moc měkká, ta druhá moc tvrdá a ta třetí je tak akorát. Tenhle motiv se u nás sice občas vyskytuje v pohádce o Sněhurce a sedmi trpaslících, ale jako samostatná pohádka s holčičkou a třemi medvědy se nevypráví.





Na zadní straně si můžeme všimnout i ostatních, kteří v té samé edici vyšli: Jsou to Apple White, Cerise Hood, Ashlynn Ella a Hunter Huntsman.



Každá ze základní edice Everek k sobě má i stojánek (podobný, jako mají Monster High, jen podstavec má tvar zámku), ten od Blondie je zlatý s průhlednou tyčí. Ke stojánku ladí i hřebínek ve tvaru klíče



A každá má k sobě i deníček ve tvaru záložky. Takhle vypadají složené - zleva od Apple s jablíčkem, od Briar s růží a od Blondie s medvídkem.



A takhle potom vypadá rozložený



Tak k Blondie samotné. Jak už vyplývá z jejího jména (a jména její matky), má Blondie záplavu zlatých vlasů až pod zadek, v předu s ofinou.




Ve vlasech má čelenku s modrou mašlí s medvídkem



Čelenku má k hlavě přidělanou jen průhlednou gumičkou, po stranách ji má skrytou za vlasy.



Blondie má velké modré oči se světle růžovými a zlatavými stíny a světle růžové rty s třemi stříbrnými tečkami. Na rozdíl od jiných everek má spodní linku a spodní řasy hnědé a ne černé.



Na sobě má šatičky s pružným vrškem a širokou "saténovou" sukní



Vršek je světle žluto-béžový s motivy různých klíčů. Kolem krku a místo rukávů má kanýr z modrého tylu. Pod krkem má namalované knoflíky a žlutou saténovou mašli.




Spodní sukýnka je modrá, dole je ornamentální lem s šálky a lžičkami a mašličkami a nad nimi je celkem 5 výrazných kamejí s portréty medvídků (ti jsou ale jen tři různí - jeden s brýlemi a kloboukem, druhý malý s mašličkou a jeden velký s motýlkem).



K tomu má Blodnie modré punčocháče a černé botky s hnědou "kožešinou". Boty mají v předu šněrování a mašličku, podpatek je ve tvaru klíče, ale není to moc vidět.



Tak jsem se rozhodla je trochu domalovat, aby byly vidět ty rozkošné detaily.



Všeobecný motiv zámku a klíče je přítomný i na její kabelce



I na jejím prstýnku



A trojice klíč-zámek-medvídek je i na náušnicích (i když je v první chvíli trochu těžší je v tom rozeznat - jsou to tři řetízky s přívěskem)



A stejné přívěsky má i na "žebravém" náramku



Jinak pár fotek pro porovnání Blondie s Apple White je ve článku o Apple.

Žádné komentáře:

Okomentovat