středa 18. října 2017

Monster High Skelita Calaveras - Scaris, City of Frights (CZ)

V sérii Scaris se poprvé objevily tři nové postavy: Catrine (bílá francouzská kočkodlačice), Jinafire (čínská dračice) a Skelita (mexická kostra).

Skelita je celým jménem Skelita Calaveras, což nás má navézt k tomu, že je to dcera Calavery. Calavera znamená doslova "lebka" a je tím většinou myšlena "sladká lebka" nebo "cukrová lebka" a je to zvláštní druh ozdoby, který se vytváří na mexický svátek mrtvých "Día de Muertos". Calavera má většinou podobu lidské lebky, která je bohatě pomalovaná a zdobená květy. A to je i jeden z hlavních motivů, který Skelitu provází ve všech jejích vydáních (zatím jich bylo 5). 

Takže tady je krabice (Deluxe verze Scaris - balení s kufříkem)



A tady už je Skelita venku z krabice - i s kufříkem. Ten jsem zapomněla nafotit. Je růžový, má na sobě ornamenty, jimž vévodí bílá lebka, držadlo má bílé a jeho tyč má tvar páteře. Jde otevírat.
Další, co jsem zapomněla nafotit je Skelitin oranžový náhrdelník (v příběhu je důležitý, Skelita o něm říká, že je to rodinné dědictví).


A tady máme Skelitu v celé její kráse.


Má velké hnědé oči, růžové rty a modro-černé malování ve stylu Calavera. 


Malování má i po stranách, ale dost často bývá takové jako rozostřené. Samozřejmě, je to kostra, takže nemá uši - a tudíž ani náušnice. 


Vlasy má Skelita černé s pár měděně-oranžovými pramínky vpředu. Pěšinku má na straně a část vlasů vpředu má enchanou volně a měla je natočené do loken (je vidět na prvním obrázku - tahle detailně focená Skelita je z druhé ruky a očividně si už něco prožila. Navíc má mastné vlasy až hanba!). Část vlasů má staženou do ohonu  azbytek nechaný volně a přes to, takže jí to na hlavě dělá takový zvláštní hrbol. 






Na sobě má Skelita černošedé šaty ke krku, bez ramínek, s barevným lemováním, a přes ně pestrobarevnou sukni.
Takhle vypadají šaty bez sukně


Takhle vypadají šaty zezadu



Sukně je více vrstvá, hodně barevná a má připomínat papírové řetězové vystřihovánky, kterými se zdobí budovy a města na Den Mrtvých v Mexiku, zvané Papel Picado.



Má celkem 3 vrstvy barevných ozdob našitých na černém podkladu. Barevné pruhy jsou zespod bílé. Je rozepínací po celé délce.



K tomu má Skelita ještě hnědý pásek s lebkami


A podobný náramek (náramek se sice tváří, jako že má zapínání, ale není tomu tak, je v celku, čili pokud ho chcete sundat, musíte Skelitě urvat ruku)


A k tomu zelené splétané sandálky s hnědou podrážkou






Jak už jste si jistě všimli, Skelita je kostra. A na rozdíl od CAM skládací kostřičky, která měla kostěné ruce a nohy (ty Skelitiny jsou trochu jiné jak tvarem, tak i barvou), tak má Skelita kostlivé i tělo. Naprosto dokonalé! 

Takže tady máte hambatou fotku pro představu




Detail torza. Mně osobně trochu znervózňuje, že i když je to jen kostra, tak má prsa. A musím podotknout, že ačkoli se mi to tělo (a hlavně vůbec ten nápad) strašně líbí, tak díky jejímu tvaru je strašně těžké najít něco, co by jí sedlo. Ve většině věcí rázem vypadá jako podvyživená... přinejmenším (což bude také důvod, proč původně v krabici měla přes tělo nasazenou plastovou průhlednou krytku - takovou, na jaké bývají v krabici extra šaty).


A detail na nohy i s kolenem. (Detail na ruce je dobře vidět na předchozích fotkách, tak jsem již nefotila znovu).





Žádné komentáře:

Okomentovat