středa 10. května 2017

Monster High Geek Shriek Ghoulia Yelps (CZ)

V roce 2014 vydal Mattel dvě řady série Geek Shriek, kde vyšly: Frankie, Gigi, Catty, Howleen, Abbey a Ghoulia. Všechny panenky na sobě mají poměrně jednoduché oblečky a k tomu výrazné brýle.

Příběh mé Geek Shriek Ghoulie: V listopadu se mi podařilo na ebayi ulovit Geek Shriek Ghoulii z Anglie za velice hezkou cenu. Je to totiž (krom SDCC Ghoulie) předposlední Ghoulinka, která mi schází do sbírky. Měla dorazit za necelý týden přes Global Shipping Program. A tak jsem čekala... týden, dva týdny, nic. Tak jsem psala prodejci. Ten mi odpověděl, že se musím ptát na GSP, že on to odelal už dávno. Když jsem nemaohla najít číslo balíčku, ani vlastně koho se zeptat, tak jsem mu psala, jestli by mi neposlal alespoň číslo balíčku, nebo koho přesně kontaktovat. Neodpověděl. Tak jsem ještě čekala, jestli náhodou nepřijde. Nepřišla. Tak mi sice po určitých dohadech (a opět bez odpovědi) rovnou vrátil peníze, i když jsem se ho ptala, jeslti nemá další panenku, protože jsem po ní vážně toužila a ostatní na ebayi byly za minimálně dvojnásobek. No, nicméně se nedávno na prodej objevila alespoň použitá :)

Takže tady je:




Na sobě má Ghoulinka šedé tričko s černým vzorkem lebek. Tričko má takové jako trochu balonkové rukávy, které ale dole nejsou ani obroubené, stejně jako spodní okraj trička. Všemu dodává šmrnc červený motýlek - protože Motýlky jsou prostě cool!




K tomu má Ghoulia jednoduchou šedou sukýnku s červeným geometrickým vzorem, přes který jsou "poházené" krví podlité bulvičky a brýle. Sukýnka je jen na gumu, nemá zapínání.


Na nohou má Ghoulinka červené botičky, které už byly několikrát recyklovány (Ghouliin Fashion Pack, Student Disembody Council,...). Nemají ani domalované detaily, i když šedé tkaničky by jim rozhodně prospěly a celé by pak lépe ladily ke zbytku oblečení.




V podstatě jediným doplnkěm, který k sobě Ghoulia má jsou velké výrazné brýle, trochu v retro stylu, černé, uprostřed mezi obroučkami jakoby slepené páskou.


A tady jsou brýle na panence









Ghoulinka má jako obvykle jasně modré oči. Oční stíny má stříbrné, rtěnku jasně červenou (tyhle jasnější barvy jí opravdu sluší). Bohužel má každé oko dost jiné, ale pod brýlemi to až tak moc vidět není.



Jako účes si zombie-šprtka zvolila ohon, lehcec na straně. Vlasy má Ghoulie kratší a tmavější, než obvykle. A také to není lehký doll-grade kanekalon, jaký mívá jindy. Má jich poměrně málo a jsou extra mastné :(




A když jsem panenku svlékla, tak jsem bohužel objevila ještě dvě nemilá překvapení. Paneka má na klíční kosti ošklivý flek a tričko pravděpodobně barví, tákže na rameni má ještě další fleky.



Naštěstí ani jedno z toho nebude vidět, když ji budu mít vystavenou v originálním oblečení, ale i tak to zamrzí.
Když to shrnu, edice je dělaná jako "úsporná", takže recyklovali, co mohli, oblečky mají co nejjednodušší stříh, panenky nemají žádné doplňky (krom brýlí - v krabici není ani stojánek ani hřebínek, panenky nemají ani píchnuté uši). Serie by tedy měla být celkem levná, ale není. Navíc jich asi vyšlo poměrně málo, takže se hodně špatně shání a úměrně tomu roste cena.



Žádné komentáře:

Okomentovat