pátek 28. července 2017

Getting Ghostly Spectra + Welcome to Monster High Ari (CZ)

Včera mi přišel balíček panenek, které se mi před časem podařilo "ulovit". Většina byla v dost zlém stavu a je dobrá tak akorát na předělání, ale byly mezi nimi i jen vystavované kousky - a to třeba Getting Ghostly Spectra a Ari z nové sady.

Tady je máte spolu - tentokrát žádné fotky krabic.


Taky vám to přijde, jako když Spectra nevěřícně říká "A tímhle mě vážně nahradili?". Ale asi to prostě zapadá do "strategie" kterou si Mattel předsevzal. Když je takhle opstavíte vedle sebe, vypadá Spectra rozhodně víc děsivě a dospěle. Ari působí roztomilým a téměř dětským dojmem. A trochu jako když nic nechápe. Připomíná mi jednu mojí spolužačku ze základky...

Ale zpět ke Spektře. Je ze serie Getting Ghostly, kde ze všech příšerek udělali duchy. Jenže Spectra už duch je... ale oni ji prostě nemohli nechat normální, tak ji udělali celou lehce průsvitnoua  perleťově lesklou. Narozdíl od ostatních duchových charakterů nemá ten pás přes oči. Na rozdíl od jiných Specter nemá průhledné nohy a ruce.


Spectra má jako obvykle modré bělmo očí, i když tentokrát je barva o něco tlumenější, panenky má klasicky modro-modré, zorničky tmavomodré. Má šedé obočí, i když jinak ho mívá do fialova. Rtěnku má tmavě rudou. stíny má stříbrné s fialovou linkou a pak růřové. Mně osobně to přijde dost přehnané - i na ducha. Navíc, tohle je "mezinárodní" vydání Spectry, ta, která byla určena pouze pro Ameriku, má líčení mnohem střídmější a víc se usmívá - bohužel, u nás byl problém sehnat i tuhle, natož tu americkou.


Vlasy nemá, na rozdíl od většiny ostatních Specter, kanekalonové, ale úplně bych nesázela na to, že to je saran. Má mix dvou fialových a k tomu ještě vpředu pár světlounce růžovofialových pramínků. Zhruba polovinu vlasů má staženou nahoru do falešného ohonu.


Jinak má vlasy zhruba po zadek. Nemá píchnuté uši a tudíž nemá ani náušnice.


Na sobě má Spectra hlavně řetězy.


Je to celé jeden kus, v zadu na zapínání na dva čepy.


 Nahoře v předu má Skulette. Stejně tak vzadu na páteři má dvě.


Dole na řetězech visí zámky různých tvarů a koule.



Když se to sundá, vypadá to takhle



A Spectra bez toho vypadá takhle


Šaty jsou asymetrické, dole střižené do několikerých cípů, nahoře mají síťované ramínko jen přes jedno rameno. Je to stejná síťovina, jakou měly Roller Maze.


Nejsem si úplně jistá, co by měl představovat vzor na šatech


Boty má také celé řetězové se zámky, z měkkého plastu, stejně jako tu řetězovou ozdobu.



A teď Ari.


Asi má vlasy o hodně světlejší a růžovější než Spectra - je to mix růžovofialové, světle fuchsiové a světlounce fialové. Má je volně rozpuštěné, jen ze dvou pramenů má udělané spletence a stažené dozadu. Má je o kousek kratší než Spectra.


I obličej má na první pohled roztomilejší a jemnější.






Má hodně nevýrazné, světle fialové obočí. Stejnou barvou má i oční stíny nad okem. Linky má šedé s vrchní linkou tmavě hnědou. Stíny pod okem má šedomodré a spodní řasy má šedé. Oči má světle fialové se světle růžovou, s normálním bílým bělmem. Rty má fuchsiové, na tvářích má lehké zdravíčko. (Jak může mít duch zdravíčko?! krom toho, že to nevypadá dobře - i když ne zas tak strašně jako třeba na Frankie - tak to nedává smysl.)
Oči má hodně, ale opravdu hodně kulaté a dost blízko u sebe (a tahle ej má ještě docela křivě natištěné a posunuté celé k jedné straně).

Ze všech duchovatých ozdob jí zbyl pouze pásek s pár ozdobnými řetězy - tu tam je jakákoli návaznost na chřestění okovy a řetězy, jako tomu bylo u Spectry, tohle vypadá jen jako celkem obyčejný fashion kousek. Každopádně je to z měkké světle stříbrné hmoty, se zapínáním na čep v zadu. Na pásku je notová osnova s houslovým klíčem a pár notami, na boku má dva kousky řetězu dole se střapci.



Šaty bez toho pak vypadají takhle.



Mají poměrně jednoduchý střih, ale působí pěkným dojmem.
Šaty mají dole asymetricky střiženou sukni - na jednom boku v zadu je delší. Jsou světle fialové a světle šedé řetězy, černé notové osnovy a fuchsiové čtverce na nich vytváří různé obrazce. Moc pěkný vzor.
Dole jsou hodně výrazně obhozené fialově a úplně dole mají černý průhledný kanýr.
Nahoře mají tmavě fialový kanýr, na kterém teče dolů něco černého a působí to z dálky dojmem klaviatury. Ale ani se nenamáhali to obhodit - v zadu už tomu utíkají dvě oka.


I když je to de facto Basic vydání, nemá k sobě Ari v podstatě žádné doplňky (měla mít kabelku,a le ta se ke mně nedostala, ale ani mě to nemrzí), má jen náramek. Nemá ani píchnuté uši a tudíž ani náušnice. Náramek je z fuchsiové průhledné hmoty a působí dost obyčejným dojmem. Nejsem si jistá, jeslti to není použitý tvar z nějaké Sweet Screams?




Ve stejné barvě byla i kabelka se střapci a stejné jsou i boty (které by vypadaly o mnoho, mnoho lépe, kdyby se Mattel obtěžoval nabarvit alespoň nějaké detaily)



Samozřejmě mi to nedalo a obě dušice jsem vysvlékla. Nemají stejnou barvu těla, Ari ej mnohem bělější, ale předloktí a ruce mají stejně barevné. Což vede k tomu, že to u Ari působí lehce rušivým dojmem.


Když jsem ej svlékala, všimla jsem si, že Ari má ten nový typ rukou - ten s dírou v čepu, u níž si naprosto nedovedu představit, k čemu jinému by měla sloužit, než k tomu, že se to co nejdřív zlomí.


A krom toho má i špatné kyčle.






Shrnuto a podtrženo, Spectra byla jedna z mých oblíbených panenek a ten dokonalý duší pohled ji dělal naprosto jedinečnou a odlišnou od ostatních. A ty krásné lícní kosti! Bude mi chybět.
Ari... by byla celkem dobrý materiál, kdyby - 1/ nebyla tak drahá 2/to nebyly takový šmejdy. A každopádně musí jít dolů ten obličej.

Žádné komentáře:

Okomentovat